Airco onderhoud

Onderhoud Airco: 1 keer per 24 maanden

Wel zo gezond voor u, maar ook voor uw auto.

De airco verliest 6 tot 10% koudemiddel per jaar, als dit niet tijdig word aangevuld trekt de airco vocht aan wat schadelijk is en dat beïnvloed de werking van uw airco. Ook de compressor kan door te weinig koudemiddel te heet worden en kapot gaan.

Tip: Mocht de airco dus niet of slecht werken is dit meestal te wijten aan te weinig koudemiddel.

Tip: Zet 1x per week de airco aan, ook in de winter!
Bij niet gebruiken kunnen de afdichtingen uitdrogen en hierdoor kan deze gaan lekken. Dit is een veelkomende oorzaak van een kapotte airco.

Tip: Zet 10 minuten voor plaats van bestemming de airco uit om nare geuren te voorkomen.
Door 10 minuten voor aankomst de airco uit te zetten heeft de verdamper kans om door de rijwind te drogen. Een vochtige verdamper is een uitstekende omgeving voor bacteriën om te groeien en zijn de oorzaak van nare geuren.

Tip: Mocht er een plasje water onder de auto liggen vrees niet, dit is condens water wat bij de verdamper ontstaat. En door een afvoerslang onder de auto terecht komt.

Tip: Bij hoge buitentemperaturen zet eerst even de ramen open voordat u de airco aanzet, dit omdat zo de airco minder hard hoeft te werken en uw auto eerder op temperatuur is.

Regulier onderhoud, APK keuring en reparatie

Ook voor regulier onderhoud, een grote- en kleine beurt en een grote- of kleine reparatie kunt u bij ons terecht. Tevens verzorgen onze APK keurmeesters een APK keuring. Allemaal bij uw garage Axiradius gewoon in Best.