APK keuring bij Autobedrijf Axiradius Best

Auto’s in Nederland krijgen een jaarlijkse algemene periodieke keuring (APK) om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Bij ons autobedrijf in Best wordt de Algemene Periodieke Keuring / APK altijd uitgevoerd door onze RDW erkende en gecertificeerde APK keurmeesters. Tijdens deze keuring beoordeelt onze keurmeester uw auto op verplichte aspecten:

Verkeersveiligheid

  • Remmen
  • Wielophanging
  • Schokdempers
  • Banden
  • Verlichting
  • carrosserie

APK Vervaldatum

Hoe weet u wanneer uw auto weer toe is aan een APK keuring? Als uw auto al eerder gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de APK vervaldatum. Met andere woorden: uw auto moet uiterlijk op deze datum zijn gekeurd. De frequentie van de APK is tevens afhankelijk van het soort brandstof waarop de auto rijdt.

Vervaldatum voor de benzineauto

Een benzine auto moet 4 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten, gekeurd worden. Na deze keuring moet uw auto om de 2 jaar op voor een APK. Na 6 jaar is een jaarlijkse keuring verplicht.

Vervaldatum voor diesel- en LPG-auto’s

Als uw auto op diesel of LPG rijdt, vindt de eerste keuring plaats 3 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto jaarlijks gekeurd worden.

Onderhoud en Reparatie

Ook voor regulier onderhoud kunt u bij ons terecht. Het gaat hier voornamelijk om een grote- en kleine- beurt, maar ook Airco onderhoud. Tevens verzorgen wij simpele, maar ook ingewikkelde storingen en voeren wij reparaties uit. Allemaal bij uw garage Axiradius gewoon in Best.